Tarihçe

Antalya Koleji, Büyük Önder, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’yi kurarak bu anlamlı günü Türk çocuklarına bayram olarak armağan edişinin 88.yıl dönümünde, 23 Nisan 2008’de temeli atılıp ve MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün 2 Nisan 2009 tarih ve 3183 sayılı olurlu açılış izniyle, 20 Eylül 2009’da eğitim dünyasına kapılarını açmıştır.

Okul Öncesi, ilkokul ve ortaokul bölümleriyle eğitim platformunda yerini alan Antalya Koleji’ne 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu Lisesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında da Fen Lisesi dâhil oldu. Kuruluşundan buyana gerek akademik gerekse sosyal alanlarda başarı grafiğinin zirvesinde yer alan, başarıdan başarıya koşan okulumuzun Antalya ve Türkiye kamuoyunda örnek eğitim kurumu olarak gündeme oturmasıyla, gördüğü yoğun ilgi sonucunda Antalya-Konyaaltı ve Manavgat ilçelerine muhteşem projelerle iki okulumuz daha kazandırıldı. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılan okul öncesi, ilkokul ve ortaokuluyla Konyaaltı Kampüsümüz, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesiyle Manavgat Kampüsümüz, Lara Merkez Kampüsümüzle birlikte aynı sistemle aynı programları aynı takvimde uygulayarak geleceğin çağdaş, Atatürkçü gençlerini yetiştirmektedir.

Lara Merkez Kampüsümüzde 26.500 m2 kapalı, 50.000 m2 açık, Konyaaltı Kampüsümüzde 19.000 m2 kapalı, 23.000 m2 açık ve Manavgat Kampüsümüzde de 12.500 m2 kapalı, 7.000 m2 açık alanda son sistem eğitim teknolojileriyle donatılmış okul öncesinde 18, diğer okullarımızda 24 kişilik muhteşem dersliklerinde, laboratuvar ve atölyelerinde eğitim ve öğretim verilmekte olup kapalı yüzme havuzların yanında açık ve kapalı spor komplekslerinde, alanında uzman, sertifikalı öğretmen ve antrenörler denetiminde spor yapma olanağı bulan öğrenciler, her biri Akdeniz’e özgü bitki ve ağaçlarla donatılmış yemyeşil bahçelerde dinlenerek kendilerini derslere hazırlamaktadır.

Antalya Koleji eğitim ve öğretime başladığı 2009’dan bu yana Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünün her yıl yaptığı İLBAP, PTS’de Antalya’da sadece merkezde değil tüm il çapında ilk sıradaki yerini korurken, Anadolu Lisesinin de kendi türündeki okullar içinde birinciliğinin yanında YGS ve LYS’de de aynı başarıyı her yıl göstermesi Konyaaltı ve Manavgat kampüslerini de motive etmiş onlar da zirve hedeflerini gerçekleştirmek için yoğun çalışmalarına hızla devam etmektedir.

Aynı kitapların okutulduğu, aynı plan ve programların, zaman çizelgelerinin uygulandığı kampüslerimiz arasında tam bir uyum ve sağlıklı bir koordinasyon mevcuttur. Yeniden yapılanma sürecinde haftada 10 saatten 15 saate çıkarılan, 6 saate native (kendi ana dilinde konuşan) İngilizce öğretmenlerinin, 9 saatine de kariyerinde yurt dışı eğitimi bulunan Türk İngilizce öğretmenlerinin girdiği İngilizce dersleri alanında uzman (native) bir eğitimci tarafından koordine edildiği gibi üç kampüsümüzdeki tüm sporla ilgili dersler ve aktiviteler bir spor uzmanı eğitimci tarafından koordine edilmektedir.

Öğrencilerin LGS sınav sonucuna ve seviye tespit sınavına göre kayıt yapıldığı Fen ve Anadolu Lisemizde üyesi olduğumuz PASCH: Okullar Geleceğin Ortakları Projesi ile Almanca dersleri yapılmakta velilere maddi bir yük getirmeden Almanya ve diğer önemli Avrupa ülkelerinde açılan kurslara ve aktivitelere öğrenciler katılarak Almancalarını pratik yapmaktadır.

Gerek il çapında gerekse yurt çapında açılan sosyal kültürel alanlardaki yarışmalardan büyük başarılar elde eden okulumuzu başarı belgesi ve kupalar ile süsleyen öğrencilerimizle gurur duyarken özellikle yüzme alanında Antalya, bölge ve Türkiye birinciliklerinin yanı sıra öğrencilerimizin Balkan ikinciliği ve de Dünya ikinciliğini ve üçüncülüğünü elde etmeleri başarılarımızın tacı olmuştur.

Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın yaratıcı, dünyaya uyumlu, sorunlara çözüm getiren, girişken, yurtsever, yüksek donanımlı, üretken, ahlaklı, dinamik, öğrenmeyi seven bireylerin yetiştirildiği  Antalya Koleji Okullarında yetiştirilen öğrencilerimiz Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış.” ve “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir.” sözleriyle başarıyı ve zaferi hep yukarılarda tutacaktır.