Değerli Velilerimiz,

“Gelecek İçin Şimdi’’ felsefesi ile nesilden nesile kültürümüzü aktarmaya devam eden Özel Antalya Koleji Okulları’na “hoş geldiniz” diyor, mutlu bir yıl geçirmenizi diliyoruz.

Uluslararası düzeyde akredite olmuş okullarımızda, çağın gereklerine uygun, öğrencilerimizin ihtiyacına yönelik eğitim öğretim anlayışı ile önceliği öğrencilerimizin potansiyelini keşfetmeye ve geliştirmeye ayırarak, akademik donanımın yanı sıra sosyo kültürel kazanımlarının oluşması için, zengin materyal ve fizik koşullarımızla, yeni nesil farklı bakış açısı geliştiren öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Lara Kampüsümüz, öğrencilerimizi doğal yaşam koşulları ile buluşturuyor. Öğrencilerimizin öğrenme potansiyeli, eşsiz doğası olan bu ortamda merakları doğrultusunda gelişiyor. Kampüs genelindeki teknolojik imkânların yanı sıra öğrencilerimiz, doğal malzemelerle keşfetme dürtülerini ön plana çıkarıyorlar. Ayrıca her ay gerçekleştirdiğimiz gezi programları ile öğrencilerimiz, çevrelerini ve farklı kültür değerlerini tanıyarak, toplumsal yaşam kuralları ve sosyalleşme konusunda önemli kazanımlar elde ediyor.

Kampüsümüz genelinde yapılan çalışmalarda disiplinler arası işbirliğine önem verilerek, “eğitimin sürekliliği” ilkesine bağlı kalınıyor ve anaokulundan liseye kadar süreç, bir bütünlük içinde değerlendiriliyor. Buna bağlı olarak, kampüsümüz genelinde, fen-matematik ve bilgisayar laboratuvarları, görsel sanatlar ve müzik atölyeleri, dans- jimnastik stüdyosu, satranç odası, spor odaları ve Lezzet mutfağı – Yaşam becerileri atölyesi ile tüm anaokulu öğrencileri günlük programlarına uygun olarak faydalanıyor.

Anaokulundan başlayarak tüm düzeylerde, öğrencilerimizin İngilizce eğitimlerine son derece önem veriyor ve fark yaratıyoruz. Öğrencilerimiz İngilizceyi kalıplaşmış öğretilerle değil, günlük rutinlerde deneyimlerle yaşayarak ediniyorlar. Yabancı öğretmen ağırlıklı olarak yürüttüğümüz İngilizce etkinlik programımızda, dile uyum süreçleri hızla gelişen öğrencilerimiz, yüksek ilgi düzeyi geliştirerek katılım sağlıyor.

“Oyun” temeline bağlı kalınarak hazırlanan tüm etkinliklerde öğrencilerimiz, araştırarak, eğlenerek ve ilgileri doğrultusunda keşfederek öğrenmenin hazzını yaşıyorlar. Okulumuzda her gün “Bahçede oyun var’’ etkinliğimiz tüm öğretmen ve öğrencilerimizin içselleştirdiği bir anlayış olarak karşımıza çıkıyor.

Öğrencilerimiz adına, güvenilir ve doğru bir başlangıç yapmış olmanın kararını veren siz değerli velilerimizi kutluyor, kültürel değerlerimizi içselleştirerek, öğrencilerimizi evrensel yaşama hazırlayan okullarımızda, “Özel Antalya Koleji Okulları” kültürü ile bütünleşen uzun ve keyifli yolculuklar diliyoruz.