Değerli Veliler ve Öğrenciler,

Kurulduğu günden bu yana eğitime verdiği değer ışığında ulusal ve uluslararası nice başarıya imza atarak yüzlerce öğrenciyi mezun eden Antalya Koleji Okullarına “Hoş Geldiniz.”

Okulumuzun öncelikli hedefi öğrencilerimizi akademik ve sosyal alanda başarılı, bilgili, güçlü, düşünmesini ve sorgulamasını bilen, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, yenilikçi, yaratıcı, çevresel ve kültürel farkındalığı olan, mutlu, Atatürk ilke ve devrimlerinin takipçisi ve koruyucusu bireyler olarak yetiştirmektir.

Ortaokulumuz Milli Eğitim Temel Kanunu’nu eğitim faaliyetlerinin temel yol göstericisi olarak görür. Okulumuzda Milli Eğitim müfredatının yanı sıra öğrencilerimizin uluslararası farkındalığa sahip olmalarını, onlara küresel konularla ilgilenmeleri için imkânlar sunmayı, onları yaşadıkları dünya ile etkileşim içine sokacak bilgi ve becerileri kazandırmayı, farklı kültürlerle iletişim kurmalarını ve o kültürleri anlamak için birden çok dili akıcı şekilde geliştirmelerini önemsiyoruz. Bu amaçla uluslararası düzeyde akredite olmuş okullarımızda Uluslararası Cambridge Programları yürütülmektedir. Böylece öğrencilerimizin çift diploma almalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda Antalya’da ilk ve tek olan Pasch Okulu olmanın ayrıcalığıyla ikinci yabancı dil Almanca eğitimine de ilkokul yaşlarında başlıyoruz.

Okulumuzda öğrencilere ileri teknoloji bilim, sanat, ana dil, yabancı diller ve sosyal etkinlikler bütünleştirilerek zengin ve etkin bir öğrenme ortamı sağlanmıştır. Beden eğitimi derslerinde ilgi ve yeteneğinin olduğu alanlarda branşlaşarak aktif sporcu olmaları sağlanıyor. Müzik derslerinde gitar, keman ve piyano eğitim almaları mutlu bireyler olmalarını sağladığına inanıyoruz. Geleceğin mesleği olduğuna inandığımız Kodlama eğitimiyle geleceklerini inşa etmelerini istiyoruz.  Öğrencilerimiz alanlarında en iyi tanımlamasını hak eden öğretmenlerimiz önderliğinde geleceğe güvenle hazırlanarak her yıl LGS’de de önemli başarılara imza atmaktadırlar.

Ortaokul yılları öğrencilerimizin çocukluktan gençliğe geçtiği, ergenlik döneminin yoğun olarak yaşanmaya başladığı bir dönemdir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimimiz ile yürütülen etkin programlar ve çalışmalar sayesinde öğrencilerimizin gerek ilkokuldan ortaokula geçişlerinde, gerek ortaokul hayatları boyunca gerekse de ortaokuldan liseye geçerken yaşayacakları değişime kolay uyum sağlamalarını hedefliyoruz. Bireysel ve grup çalışmalarıyla öğrencilerimizin sosyal-duygusal gelişimlerini ve öğrenme becerilerini destekleyen çalışmaları büyük bir titizlikle yürütüyoruz. İdare, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler arasındaki iletişimin sağlıklı yürümesine her zaman önem veriyoruz.

Antalya Koleji Ortaokulu yaklaşık 26 dönüm kapalı, 50 dönüm açık alan üzerine kurulmuş, son sistem eğitim teknolojileriyle donatılmış, yemyeşil bahçelere sahip kampüsümüzün B bloğunda bulunmaktadır. Sınıflarımızda kullanılan akıllı tahta ve uygulamalarla öğrencilerin etkin ve aktif olarak öğrenme sürecine katılımları sağlanmaktadır.

Mutlu bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladığımız çocuklarımız için güzel sağlıklı günler diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla…

ÖZGÜR KARAHAN