MÜZİK DERSLERİNDE BRANŞLAŞIYORUZ

Müzik derslerinde, Alman Besteci Carl Orff tarafından ortaya konulan ve geliştirilen Orff Eğitimi, öğrencilerimizin müzik eğitiminde uygulanan yöntemler arasındadır. Bu eğitimde müzik enstrümanlarını sesleri ve yapısal özellikleri ile ayırt etme, ritmik çalışmalar, müzikli oyunlar, nota -solfej eğitimleri ve şarkılar işlenen konuların özünü oluşturur. Düzenlenen dinletiler, konserler ve özel günlere ait etkinlikler, öğrencilerin müziğe ve enstrüman çalmaya yönelik ilgilerinin artmasını, paylaşım duygularının gelişmesini sağlar.

Öğrencilerimiz, İlkokul 3. sınıftan itibaren piyano, gitar, keman branşlarından birini seçerek müzik eğitimine 8. sınıfın sonuna kadar devam eder, lise seviyesinde lise son sınıfa kadar seçmeli ders seçenekleriyle enstrüman eğitimini arttırma şansına sahiptir. Öğrencilerimiz, müzikal yetenekleri doğrultusunda okulda düzenlenen etkinliklerde aktif görev alır. Orkestra Kulüplerinde her seviyeden öğrencimiz solo olarak ya da toplu halde performans sergileme fırsatı bulur.