Tarihçe

Antalya Koleji Okullarının temeli, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’yi kurduğu ve Türk çocuklarına bayram olarak armağan ettiği “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın 88. yıl dönümünde, 23 Nisan 2008 tarihinde atılmıştır.

Okulumuz, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 2 Nisan 2009 tarih ve 3183 sayılı oluru ile açılmış olup 2009-2010 eğitim öğretim döneminde 20 Eylül 2009’da eğitim dünyasına kapılarını açmıştır.

İlk olarak okul öncesi, ilkokul ve ortaokulla eğitim platformunda yerini alan Özel Antalya Koleji Okullarına,  2010-2011 eğitim öğretim yılında Anadolu lisesi,  2015-2016 eğitim öğretim yılında da fen lisesi  dahil olmuştur.

Kuruluşundan bugüne kadar, gerek akademik gerekse sosyal alanlarda başarı grafiğinin zirvesinde yer alan, başarıdan başarıya koşan Özel Antalya Koleji Okulları, Antalya ve Türkiye kamuoyunda örnek eğitim kurumu olarak  kendini tanıtmıştır. Gördüğü yoğun ilgi sonucunda Antalya’nın Konyaaltı ve Manavgat ilçelerine de eğitim içerik ve  hedeflerine uygun iki örnek kampüs daha kazandırmıştır.

Lara (Merkez) Kampüsünde olduğu gibi aynı eğitim sistemini,  içeriklerini ve eğitim programlarını uygulayarak geleceğin çağdaş ve Atatürkçü gençlerini yetiştirmek üzere 2015-2016 eğitim öğretim yılında Konyaaltı Kampüsünde okul öncesi, ilkokul ve ortaokul; Manavgat Kampüsünde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisesi açılmıştır.

Okullarımız, Lara (Merkez) Kampüsümüzde 26.500 m2 kapalı, 50.000 m2 açık alan; Konyaaltı Kampüsümüzde 19.000 m2 kapalı, 23.000 m2 açık alan ve Manavgat Kampüsümüzde 12.500 m2 kapalı, 7.000 m2 açık alan ile Türkiye’nin ve dünyanın en gelişmiş sosyal alanlarına sahip eğitim kurumlarından biri olarak hizmet vermektedir. Okullarımızın Akdeniz bitki örtüsüne özgü  bitki ve ağaçlarla donatılmış yemyeşil bahçelerinde öğrencilerin dinlenerek  derslere hazırlanması sağlanmaktadır.

Son sistem eğitim teknolojilerle  donatılmış olan okullarımızda okul öncesinde 18 kişilik; ilkokul, ortaokul, Anadolu ve fen lisesinde 24 kişilik dersliklerle eğitim hizmeti verilmektedir. Kampüslerde öğrencilere kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra açık ve kapalı spor komplekslerinde, alanında uzman, sertifikalı öğretmen ve antrenörler denetiminde spor yapma olanağı sunulmaktadır.

Antalya Koleji eğitim ve öğretime başladığı 2009 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığının ve ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda sadece il çapında değil Türkiye genelinde de büyük başarılara imza atmıştır.

Özel Antalya Koleji Okullarının üç kampüsü arasında tam bir uyum ve sağlıklı bir koordinasyon mevcuttur. Haftada toplam 15 ders saati olarak uygulanan İngilizce derslerinin 6 saati native (kendi ana dilinde konuşan, yabancı uyruklu) İngilizce öğretmenleri, 9 saati ise kariyerinde yurt dışı eğitimi bulunan Türk uyruklu İngilizce öğretmenleri ve alanında uzman eğitimciler tarafından koordine edilmektedir.

Cambridge School Programı kapsamında yoğun İngilizce ders içeriklerinin yanı sıra beden eğitimi, matematik, fen bilimleri, kimya, biyoloji, fizik, satranç, müzik ve drama gibi derslerde de hem Türkçe hem İngilizce eğitim verilerek öğrencilere yurt dışında kariyerlerine devam etme imkânı sunulmaktadır.

Öğrencilerin LGS sınav sonucuna ve seviye tespit sınavına göre kaydedildiği fen ve Anadolu lisesinde üyesi olduğumuz PASCH (Okullar Geleceğin Ortakları) Projesi ile öğrenciler, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde açılan kurslara ve aktivitelere katılarak Almanca pratik yapma ve Almanca seviyelerini geliştirme imkânına sahiptir.

Gerek ülke çapında gerekse dünya çapında düzenlenen sosyal, sportif ve kültürel alanlardaki yarışmalarda büyük başarılar elde eden öğrencilerimiz, kampüslerimizi başarı belgesi ve kupalarla süslemektedir.

Öğrencilerimizin yüzmede  Antalya, Akdeniz Bölge ve Türkiye birinciliklerinin yanı sıra Avrupa birincilikleri, Balkan birincilikleri ve dünya birincilikleri de bulunmaktadır.

Kampüslerimizde futbol, basketbol, voleybol ve tenis gibi branşlarda uzman antrenörlerle öğrencilerimiz branşlaşmaktadır. Her yıl bizi başarıdan başarıya koşturan alanında uzman antrenörlerimizin yetiştirdiği öğrencilerimiz ve millî sporcularımızla gurur duymaktayız.

Geleceğe şimdiden hazırlanan, yaratıcı, dünyaya uyumlu, çözüm odaklı, girişken, vatansever, yüksek donanımlı, üretken, ahlaklı, dinamik, öğrenmeye açık, bilime yatkın ve ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden bireylerin yetiştirildiği  Özel Antalya Koleji Okulları;  öğrencilerine Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış.” ve “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir.” sözleriyle başarıyı her geçen yıl daha yükseğe taşıması için yol gösterici olmaktadır.

Özel Antalya Kolejli olmanın haklı gururunu yaşayan ve yaşatan öğrenci, veli, öğretmen ve idareciler; ülke ve dünya çapında “Özel Antalya Koleji” adını her daim duyurmaya devam edecektir.